Rembrandtje chocolademunten

In samenwerking met de Rembrandtje Chocolate Coins heeft Tout echte originele Rembrandt munten ontwikkeld. U kunt de nieuwe Rembrandtje chocolademunten exclusief bij Patisserie Tout kopen.

Accepteer de statistics-cookies om deze video te kunnen bekijken.

Het verhaal | Proef de Gouden Eeuw
Rembrandt van Rijn is een van de belangrijkste kunstschilders aller tijden en werkte in de Gouden Eeuw vanuit een schildersgilde. In deze exclusieve artistieke genootschappen deelden de beste kunstenaars en ambachtslieden kennis en ervaring en perfectioneerden hun stijl. Als bewijs van lidmaatschap kregen de leden een penning, die ze altijd bij zich droegen. De gildepenning van Rembrandt is bewaard gebleven en vormt de inspiratiebron voor de chocolade Rembrandtjes.

Het product | Met liefde gemaakt
In een tijd waarin echte ambacht steeds zeldzamer wordt, zijn de Rembrandtjes nog met hart, hoofd en handen vervaardigd. Tout creëerde drie oer-Hollandse smaken, gebaseerd op de periode waarin de Hollandse meester zijn legendarische schilderijen, etsen en tekeningen maakte.

De munten | Drie oer-Hollandse smaken:
Oranjebitter
Een Nederlandse likeur die rond 1620 werd ontwikkeld om gewonnen veldslagen mee te vieren. Tegenwoordig wordt het drankje gedronken tijdens koninklijke feestelijkheden.
Karamel van witte chocolade op basis van sinaasappelpuree en bittere sinaasappelzestes.

Oost-Indische specerijen
Met hints van kaneel en steranijs, twee van de vele specerijen die de VOC over de wereld verspreidde tijdens de Gouden Eeuw.
Pure chocolade-ganache met kaneel, vanille, steranijs, kruidnagel, foelie, peper en laurier.

Praliné & lijnzaad
Rembrandt gebruikte lijnzaad voornamelijk als basis voor natuurlijke verf. Daarnaast is dit plantaardige wondermiddel gezond, en in combinatie met praliné, verassend smaakvol.
Melkchocolade met praliné op basis van hazelnoot en amandel, met lijnzaadolie en feuilletine.

Een smaakvol geschenk | Met een persoonlijk tintje
Rembrandt kan zonder twijfel gerekend worden tot de groten der aarde. Over zijn ongekende vakmanschap is geen enkele twijfel en zijn werk wordt wereldwijd geroemd. De Rembrandtjes doen zijn nalatenschap eer aan. Het zijn cadeaus van hoogwaardige kwaliteit, met een positieve uitstraling en geschikt voor elke gelegenheid. Of u ze nu voor uzelf koopt, aan een ander cadeau doet of ze als het ideale relatiegeschenk ziet: de bijzondere chocolademunten zijn hun gewicht gegarandeerd in goud waard.